What is Microsoft Access?

                                                                         Image Microsoft Access is a database management system from Microsoft that combines the relational Microsoft Jet Database Engine with a graphical user interface and software-development tools. It is a member of the Microsoft Office suit of application, including  the professional and higher editions or sold separately. Microsoft Access stores its data in its own format,  based on the  Access Jet Database Engine. It can also import or link directly to data stored in other applications and databases. Software Development  and data architects  can use Microsoft Access to develop application software , and “power users” can use it to build software applications. Like other Office applications Access is supported by Visual Basic of Application, an object-oriented programming language that can reference a variety of objects including DAO (Data Access Objects), ActiveX Data Objects, and many other ActiveX components. Visual objects used in forms and reports expose their methods and properties in the VBA programming environment, and VBA code modules may declare and call Windows operating-system functions. What kind of program is it? Well, technically, it looks like Microsoft Excel. Let’s see further! You may be wondering what the benefits of using Access are compared with using an Excel spreadsheet. Well, it really depends on what you want to do with the data that you’re storing and how much data you intend to store. Excel may be fine if you’ve only got a small amount of data, and if you don’t have many attributes against each piece of data. It may be fine if you don’t have much in the way of relational data across multiple worksheets. Once you start storing many attributes against each piece of data, and perhaps you find yourself repeating information across multiple worksheets, then it’s time to start using Access (or another database system if you prefer). Another important reason for using Access over Excel is, if you need to generate a lot of queries and reports. Access is much better suited for doing this compared to Excel. When you create (and save) a database in Microsoft Access, the database is saved with a .mdb extension. This is the file extension you will use the most, when developing Access databases. Once you’ve established your database, you also have the option of saving it as an MDE file, which gives you some benefits over the MDB file. An MDE file uses a .mde extension. So, which one do you prefer?

That Day..

We were passing a smoke road of a suburb, with thin jumpers on. I don’t know how many eyes saw us but that day was the best and the first year in another box.  That day, June 12, moderate wind flew from the east and drizzle passed by. I was walking through a street to Queen Victoria Market with my dad. He promised me to buy a new jumper on Gap Kid. Thrilling wasn’t it?

On the way, I asked several questions.

“Dad, why don’t we take the tram?’

“Honey, I don’t have enough money. I think walking makes us healthier too”

“But it’s really cold dad, my jumper is not working! and I am hungry” I mumbled.

We were still walking and walking. I saw the billboard of Tous Les Jous. The pastries are marvelously luscious.

“Look! Tous Les Jous! I want some flatbreads and a cup of hot chocolate please!”

“Young lady, haven’t I told you about what is a priority?”

“Yesss.. buut”

“Anyway, Mom got soup. I think it’s more luscious”

*silence*

“All right young lady. Tous Les Jous” with a desperate tones.

The bell of the bakery rung, and the waitress came. “What can I help you with, Sir”

My dad said, “Oh yes, some flatbreads and a large cup of hot chocolate please.”

“Ok. Is there anything else? How about your little girl?” I WANT A CHEESECAKE!” I shouted.

“No, no that’s all” said my dad.

my cheek started wet by tears.

” 12.25 please”

and my dad gave the money.

All people in Tous Les Jous glanced at me and my dad directly directed me out.

” Please, Wasn’t that enough? come little girl” he hugged me. 

Finally Queen Victoria Market on eyes! I straight went to Gap Kid and I  was so bumfuzzled in choosing jumpers. I chose a white jumper, I still remember that’s $125.

“Dad, can I have this?”

“As you wish, young lady”

“See dad! you have money and why didn’t we take the bus and have meals in Tous Les Jous?’

“Do you want to know the secret?”

“YES!!”

” I was teaching you how to live a discipline life and a priority”

Exercise Given by Mr. Iqbal

1. Apa yang dimaksud dengan pra-produksi film?

Answer: proses pembuatan suatu film, mulai dari cerita, ide atau komisi awal, melalui penulisan naskah, perekaman, penyuntingan, pengarahan dan pemutaran produk akhir di hadapan penonton n yang akan menghasilkan sebuah program televisi. Source: http://id.wikipedia.org/wiki/Pembuatan_film

2. Sebutkan tiga tahapan dalam pembuatan film!

Answer: pra-produksi, produksi, pasca produksi. Source http://id.wikipedia.org/wiki/Pembuatan_film

3. Acuan seorang aktor dalam melakukan dialog disebut?

Answer: naskah drama

4. Jelaskan mengenai storyboarding pada tahapan pra-produksi!

Answer: Storyboard ialah rangkaian gambar ilustrasi yang berusaha menjelaskan bahasa tulisan skenario ke dalam bahasa visual. Adegan demi adegan cerita yang sebelumnya telah dirumuskan dalam skenario diterjemahkan menjadi gambar oleh sutradara dengan bantuan kameramen dan storyboard artist, sedemikian rupa sehingga dalam potongan-potongan gambar ilustrasi yang dihasilkan terhimpun informasi tentang para pelaku adegan, adegan yang dilakukan, lokasi dan properti, sudut pengambilan gambar, dan sebagainya.  Source: http://masrisuratinoyo.wordpress.com/2010/08/14/tahap-pra-produksi/

5. Apa yang kalian ketahui tentang kru?

Answer: kelompok yang mengerjakan suatu project, kegitan atau tugas bersama dan mempunyai tujuan yang sama. Source http://id.answers.yahoo.com/question/index?qid=20101126073108AAj1N9R

6. Kegiatan pengambilan gambar scene per scene disebut dengan?

Answer: camera movement yang dilakukan adegan per adegan. Beberapa shot diambil untuk menghasilkan satu scene. Source: http://sinema60jakarta.wordpress.com/belajar-film/grammar-of-shooting/

7. Dalam tahapan produksi apa yang dimaksud dengan video mastering?

Answer: Video Editing ( Pasca-produksi) Source: http://id.wikipedia.org/wiki/Pembuatan_film

8. Proses memberikan suatu sentuhan musik kedalam suatu film disebut?

Answer: Fil editing. Source: divapatria.wordpress.com/

9. Orang yang melakukan film editing disebut?

Answer: Film Editor

10. Apakah yang dimaksud dengan rendering dalam pembuatan akhir suatu film?

Answer: Rendering adalah proses akhir dari keseluruhan proses pemodelan ataupun animasi komputer. Dalam rendering, semua data-data yang sudah dimasukkan dalam proses modeling, animasi, texturing, pencahayaan dengan parameter tertentu akan diterjemahkan dalam sebuah bentuk output (tampilan akhir pada model dan animasi). Source: http://jempoluburubur.blogspot.com/2011/12/rendering.html

 

Exquisite One

This school year was havoc and snafu, oh I really shudder at disorganised. Well, I went on vacation, but it was like a Staycation so far.

On the first week of the school year holiday, I went to Bali. I visited my mum’s friend, Mr. Wayan, he is one of the well-known painters in Bali. In his art gallery I also learned some difficulties in paintings; my big trouble are reflection and shades. By that wonderful experience, I perceive that art isn’t just the art of techniques but it is the feelings of our souls. I do enjoy paintings and I also paint; but I just entered pre-intermediate this year. So far so great 🙂

After about one week in Bali, I went back home to Jakarta, then started my courses. I had EF and a private science class in my home. The most invigorating part on the first day of EF class with Mr. Michael David McNeil, I met a knockout boy.. OH MY GOODNESS, OH MY GIVEAWAY! and on Mr. McNeil’s class there was only two students. I love that!
In EF, I also met my examiners in Key English Test on last school year, Mr. Greg and Mr James and they remembered me.

This holiday may not be special but I think the most important of holiday is how do we get closer with our family with simple things; like we don’t have to go abroad for all holidays. Besides, we can watch old movies with our family, that is the best. Or help your siblings with your work. This holiday is notorious one with simplicity.

Love,

Rizqa